Lente in de MCL-tuinen

Lente

Afgelopen weken was ik geregeld te vinden in de tuinen van het Medische Centrum Leeuwardne (MCL). Gewapend met een camera. Om de voorjaar in beeld te brengen. Voorjaarsbloeiers, op de grond, in de struiken en in de bomen. Het was een kleurrijk schouwspel. Maar niet alleen dat. Ook mijn neus werd regelmatig getracteerd op de heerlijkse geuren. Eerst vooral van de narcissen, later ook van de bloeiende meidoorns en lijsterbessen. Ik voelde mij bevoorrecht dat ik hiervan heerlijk kon genieten in en rond dit ziekenhuis.

Enquête betekenis van groen in en rond zorginstellingen

Welke betekenis (of waarde) heeft groen in en rond zorginstellingen voor jou persoonlijk?

Ik ben gestart met een jaarrond foto(boek)project om de tuinen en het groen in en rond Medisch Centrum Leeuwarden in beeld te brengen.

Afbeelding: BURO LUBBERS landschapsarchitectuur & stedenbouw

MCL selecteert landschapsarchitect voor ontwerp buitenterrein nieuwbouw

De ontwikkelingen rond het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) gaan nu toch wel behoorlijk snel. Ik ben nog maar net gestart met mijn fotoproject om de binnentuinen in, en groenvoorziening rond het MCL een jaar lang in beeld te brengen en de resultaten hiervan in een fotoboek te verwerken, en bij het MCL wordt er een nieuw ambitieus project in de steigers gezet.

Terug in 'mijn' binnentuin bij Hematologie

Vandaag was het voor mij weer even slikken toen ik in het Medisch Centrum Leeuwarden (MCL) de deur opende die mij toegang gaf tot 'mijn binnentuin', de weelderig begroeide tuin tussen de verpleegafdelingen Z (Hematologie) en Y (Oncologie).

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | wandelcoach
Dukerstraat 34
8855CZ Sexbierum
06-46264523

info@meindertvandijk.nl
www.meindertvandijk.nl

KvK nr: 01080027
BTW: NL001261421B67

Keurmerken

Ik ben met Waddengoud bekroond.

Logo Waddenzee WerelderfgoedGastheer en Ambassadeur