Individuele wandelcoaching

Wandelend coachen in de mooiste Friese natuurgebieden. Waarmee kan ik jou helpen?

Kom je er zelf niet meer uit?

Heb je het zo druk dat je nergens meer aan toe komt? Heb je geen plezier meer in je werk? Weet je niet welke opleiding je wilt volgen? Weet je niet welke keuzes je moet maken? Heb je of ben je (net als ik) herstellend van acute leukemie of een andere levensbedreigende of chronische ziekte en heb je behoefte aan een klankbord?


Als wandelcoach help en begeleid ik, Meindert van Dijk, je op het gebied van studie, werk, werkdruk, verlies, ziekte en rouw met:

 • het maken van keuzes
 • het vinden van antwoorden
 • het oplossen van problemen
 • het kiezen tussen dilemma's
 • onthaasten en bewust genieten
 • het op een andere manier naar het leven leren kijken

Ook help ik je met het ontdekken:

 • van je talenten
 • welk werk je leuk vindt en echt bij je past
 • wat je anders wilt
 • wat je écht wilt
 • hoe je weer positief in het leven kunt komen staan.

Echte aandacht voor jou

Ik coach en begeleid niet op een zweverige manier, maar stevig met beide benen op de grond. Of liever gezegd: in de Friese natuur! Tijdens wandelingen in de mooiste natuurgebieden, waarbij we bewust genieten van de natuur, het landschap, de rust, de ruimte en de stilte.

Ik luister naar je verhaal, je problemen, je angsten en je dromen. Onbevooroordeeld, zonder het geven van waardeoordelen en zonder afkeurende opmerkingen! Door het stellen van open vragen help ik je bij het vinden van antwoorden, oplossingen en creatieve denkrichtingen. Je krijgt mijn volledige aandacht! (Lees bij 'Over mij' over mijn achtergronden en werk- en levenservaringen.)

Wandelcoachmogelijkheden

De individuele coachsessies duren 1 á 2 uur en vinden wandelend plaats in een natuurgebied in de provincie Fryslân. Daarbij gaan mijn voorkeuren uit naar het unieke Friese Waddengebied, het Parklandschap Oranjewoud en de Nationale Parken Drents-Friese Wold, De Alde Feanen, Lauwersmeer en Schiermonnikoog. Maar andere locaties in en buiten Fryslân zijn ook mogelijk. Je vindt hier een overzicht van mijn favoriete wandellocaties in Friesland.

In onderling overleg bepalen we het wandelgebied. De wandelcoachsessies worden zo mogelijk voorafgegaan door het drinken van een kop koffie of thee in een horecagelegenheid. We kunnen dan al even kennis maken en informatie of ervaringen uitwisselen.

Aantal wandelsessies

Meestal zijn 4 wandelsessies - eens per week of per twee weken - voldoende om je gewenste doel te bereiken. Soms zijn het er wat meer en soms wat minder.

Aan het eind van elke sessie bekijken we of een volgende sessie gewenst is of dat het nu voldoende is. Het is altijd mogelijk om na een aantal weken of maanden nog één of meer aanvullende wandelcoachsessies te volgen. Ik ben hierin erg flexibel. Als je wilt kun je altijd tussentijds stoppen.

Losse coachwandelingen

Als alternatief voor het volgen van een meerdaags wandelcoachtraject kun je ook éénmalig deelnemen aan een individuele coachwandeling. Of zo af en toe wanneer je er zelf behoefte aan hebt.

Klankbord

Wil je alleen eens in een veilige omgeving je hart kunnen luchten of kunnen 'sparren' dan ben ik ook als wandelend klankbord beschikbaar. Ik luister naar je zonder te oordelen. En zonder je ongevraagd adviezen te geven.

Natuurfotowandelingen

Het is ook mogelijk om de coachwandeling meer het karakter van een Natuurfotowandeling te geven. Zoals je ook bij 'Wie ben ik?' kunt lezen zijn mijn wandelcoachwandelingen ontstaan vanuit de door mij georganiseerde en begeleide Natuurfotowandelingen. Tijdens deze wandelingen krijg je net zoveel tijd als je wilt om de natuur en het landschap te fotograferen. Gedurende het wandelen en fotograferen kunnen we van gedachten wisselen. Dit kan een extra ontspannende wijze van wandelcoaching zijn.