Caravan met voortent op de camping
Featured

Thuiswerken vanaf de camping

Afgelopen weken verbleven we met de caravan op de rustige 'seniorencamping' De Drie Provinciën in Een-West, vlakbij het Friese Bakkeveen. Een periode die begon met tropische temperaturen, tot boven de 32 graden! Voor mij waren dit nogal onproductieve dagen. Ze bestonden vooruit uit nietsdoen, iets wat ik heel goed kan, maar nu was dit niet fijn. Ik kan namelijk slecht tegen teveel hitte. Na een week werden de temperaturen gelukkig wat leefbaarder voor mij.

Ik bracht mijn tijd vooral door met wandelen, lezen en werken aan mijn boek over de MCL-tuinen. Dat laatste vind ik erg leuk om te doen. Lekker rustig aan de gang met de foto's en teksten. Maar ook alvast met de marketing voor het boek. Wanneer het boek uiteindelijk gereed en gepubliceerd is zou ik het fijn vinden wanneer het ook wordt verkocht. De hoge productiekosten moeten immers worden terugverdiend.

Daarom heb ik deze dagen een subsite aangemaakt, die via www.MCLtuinen.nl kan worden bezocht. De subsite 'Fotografieproject MCL-tuinen' hangt nu onder www.meindertvandijk.nl, maar heeft nu wel een eigen uitstraling. Met een eigen kop en menustructuur. Ook dit blog is onderdeel van de projectsite.

Nieuwsbrief

Om op de hoogte te blijven van dit MCL-tuinen-project kun je je nu ook kosteloos abonneren op de nieuwsbrief 'Fotografieproject MCL-tuinen'. Ik werk hierbij samen met Laposta. Je hoeft dan niet steeds op deze website te kijken of er nieuws is. Ook ben je dan niet afhankelijk van de grillen van de sociale media LinkedIn en Facebook, waarop ik ook regelmatig informatie plaats. Het werken met Laposta is voor mij echter nog wel wat wennen. Maar ik verwacht dat dit steeds beter gaat naarmate ik er meer nieuwsbrieven mee verstuur.

Fotografie

Tijdens mijn vakantie ging ik toch nog maar even naar MCL om te zien of er nog iets interessants te fotograferen was. Ik ging niet tevergeefs. Er stonden veel bloemen in bloei.

Ook kon ik leuke foto's maken van visdiefjes en scholeksters. Beide vogelsoorten broeden graag op de begroeide platte dagen van MCL. Iets wat MCL niet fijn vindt omdat vooral de visdiefjes bezoekers kunnen hinderen door erg laag over hen heen te vliegen. Zo proberen ze hun nesten of jongen te beschermen.

 Op de foto hieronder zie je twee scholeksters boven op het dak nabij de hoofdingang van MCL.

Foto van twee scholeksters op het dak bij de hoofdingang van MCL

Kort na etenstijd kregen we in de voortent bij de caravan nog bezoek van een zevental eenden, de oude eend met zes jongen. Gezellig, maar we hebben ze toch maar weggestuurd.

Eenden op bezoek in de voortent bij de caravan

Tot zover deze blogbijdrage. Graag tot de volgende keer!

 Aan de totstandkoming van dit foto(boek)project wordt medewerking verleend door:
Logo Snoek Puur Groen     Logo MCL

 De Schrijflijn | Uw tekstschrijver/journalist

 

  Twirre ontwerpt

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | wandelcoach
ambassadeur van heilzaam groen
Dukerstraat 34, 8855CZ Sexbierum
06-46264523

info@meindertvandijk.nl
www.meindertvandijk.nl
www.MCLtuinen.nl

KvK nr: 01080027
BTW: NL001261421B67

Natuur op recept: de impact van natuur en groen op de gezondheid