Een nieuw blog - waarom?

Donderdag 30 juli 2020

Vandaag ben ik gestart met een nieuw blog: 'Meindert van Dijk 2.0 - In de verlenging'. Je vraagt je wellicht af: waarom? Ik heb op dit moment namelijk al de volgende websites:

  • www.meindertvandijk.nl
  • www.meindertvandijkfotografie.nl 
  • www.natuurfotowandelingen.nl
  • www.wandelcoachfriesland.nl.

Daarnaast ben ik onder meer actief op sociale media, voornamelijk LinkedIn en Facebook:

Met dit blog  wil ik informatie met jullie delen, anders dan via een website waarvoor ik via een abonnement moet betalen. Blogger is immers gratis. Bovendien heb ik met Blogger nagenoeg geen werk van het beheer en onderhoud 'achter de schermen' en hoef ik er geen backups van te maken.

Wat ga ik via dit blog met jullie delen?

Ik ben van plan om - binnen zekere begrenzingen - meer over mijzelf te schrijven. Wat houdt mij bezig, zowel privé als zakelijk?

Ik verwacht je te kunnen vertellen over mijn dagelijkse leven, wat ik zoal tegenkom en mijn plannen en verwachtingen voor de toekomst, maar ook terug te blikken naar mijn verleden, ervaringen en achtergronden. Wellicht wordt het ook een soort van column. Ik zie wel. Ik ga hiermee door zolang ik het zelf leuk vind.

Wat betreft de in 2018 bij mij geconstateerde acute leukemie (AML) hebben jullie mijn ziekte- en herstelproces uitgebreid kunnen lezen in het blog 'Leukemie is NIET leuk'. Op 19 juli 2020 heb ik daar mijn - voorlopig - laatste blogbericht geschreven. In totaal had ik daar 66 blogberichten geschreven.

Dit blog zou je kunnen beschouwen als een vervolg op 'Leukemie is NIET leuk'. Omdat het met mij nu relatief goed gaat wil ik niet doorgaan met de leukemie-blog.

In de verlenging

Op 19 juli 2020 was het twee jaar geleden dat ik - na zware chemobehandelingen en totale lichaamsbestralingen - van mijn onbekende donor mijn levensreddende stamcellen kreeg. Ik ben daarom blij en dankbaar dat ik nog leef en dit blogbericht kan schrijven. Voor mij voelt het dat ik opnieuw een jaar verlenging van mijn leven heb gekregen. Uiteraard hoop ik op nog veel meer waardevolle verlengingen.

Na deze ziekte- en herstelperiode voelt het leven voor mij als nóg waardevoller dan ik mij voorheen ook al realiseerde. Mijn motto was al steeds "Geniet van het leven, het duurt maar even!"

Niet morgen, maar nú

Het deels verwachte, maar ook totaal onverwachte overlijden van meerdere dierbare familieleden en vrienden in korte tijd hakte er bij mij flink in.

Voor mij bevestigt dit steeds opnieuw dat je nú de dingen moet doen die je graag wilt doen en niet wacht tot 'later'. Het kan namelijk zomaar zijn dat je aan dit 'later' niet meer toekomt, dat je zelf - eerder dan je verwacht - je laatste levensadem uitblaast.

Tot slot

De berichten die ik in dit blog plaats zijn niet in graniet uitgehakt. Ze kunnen in de loop van de tijd wijzigen. Zo kunnen spelfouten worden gecorrigeerd, zinnen anders worden geformuleerd, maar ook gewijzigde inzichten worden verwerkt.

Tot zover dit eerste bericht in dit nieuwe blog. Geniet van het leven, wees voorzichtig en blijf gezond!

Met hartelijke groet,
Meindert

Meindert van Dijk
fotograaf | natuurgids | wandelcoach
ambassadeur van heilzaam groen
Dukerstraat 34
8855CZ Sexbierum
06-46264523

info@meindertvandijk.nl
www.meindertvandijk.nl

KvK nr: 01080027
BTW: NL001261421B67

Keurmerken

Ik ben met Waddengoud bekroond.

Logo Waddenzee WerelderfgoedGastheer en Ambassadeur