Banner Meindert van Dijk Podcast

PODCAST MAKEN | NIET DURVEN, TOCH DOEN

Onder het motto 'niet durven, toch doen' heb ik het nu écht gedaan, een eigen podcast maken!

Al langere tijd liep ik rond met het idee om een podcast-serie te maken over een bepaald thema. Ik had echter nog helemaal geen ervaring met podcasts maken en had er zelfs nog nooit naar geluisterd. Wel las ik er regelmatig over en ging mij er ook steeds meer in interesseren en verdiepen. Als perfectionist vond ik dat áls ik een podcast zou gaan maken het ook allemaal zo goed mogelijk moest worden.In mijn zoektocht naar informatie over het maken van podcasts kwam ik al snel terecht op de site van podcast goeroe Mirjam Hegger. Ik bestelde haar Podcast Masters Magazine en verslond dit van voor tot achter. Hierdoor kreeg ik steeds meer de smaak te pakken.

Toen ik als vrijwilliger bij patiëntenorganisatie Hematon de mogelijkheid kreeg om bij PGOsupport korte gratis cursussen interviewen en podcast maken te volgen greep ik deze kans met beide handen aan.

Afgelopen week voltooide ik de twee online cursussessies met de ervaren podcastmaker Andy Clark van Studio Lijn 14 en had ik mijn allereerste podcast gereed! Wellicht nog niet helemaal perfect, maar ik weet nu in grote lijnen hoe ik zelf een podcast kan maken én publiceren. Voor mij werd hiermee een nieuwe mijlpaal in mijn leven bereikt!

Voor de podcast interviewde ik Annelies Hornstra van Dutch Tulip Beer, die als startend bierbrouwer tulpenbier ontwikkelde en produceert. Bij volle maan brouwt zij met een 'vrouwelijke touch' haar bier met biologisch gekweekte tulpenbollen. Een bier dat zelfs zo goed smaakt dat zij hiermee een prijs won. Het Dutch Tulip Beer werd door het BIERburo uitgeroepen tot ‘Nederlands Nieuwe 2021’. Lees meer over deze prijs op
Tulpenbier wint brouwerswedstrijd ‘Nederlands Nieuwe’.

Ik vond het erg leuk om Annelies te interviewen. Interviewen vind ik sowieso erg leuk om te doen. Als wandelcoach maak ik ook vaak gebruik van interviewtechnieken, waarbij luisteren en het stellen van open vragen het meest belangrijk zijn.

Mijn eerste podcast smaakt - net als het tulpenbier - naar meer! Ik weet nu wat er bij het maken van een podcast komt kijken en wat ik moet doen om toekomstige podcasts nóg beter te maken.

Wil je de 13 minuten durende podcast beluisteren, dan kun je dat doen via:

Cursus Podcast maken

Wil jij ook audio fragmenten opnemen, bewerken, monteren en exporteren zodat je je eigen podcast kunt maken en publiceren? Dat en nog veel meer leer je voor slechts € 49,00 in de online cursus 'Podcast en audio editing met Audacity'.