Winnaar mooiste tuin!

Onze privétuin behoort tot de mooiste tuinen van de huurwoningen van Wonen Noordwest Friesland! Ik kreeg hierover zojuist telefonisch bericht. Op 7 november 2023 waren de huurders van de woningstichting uitgenodigd om een foto van hun tuin in te sturen voor de wedstrijd voor de mooiste tuin.

Oorlog in Gaza & de Nakba, de etnische zuivering van Palestina

Als individu voel ik mij machteloos om bij te dragen aan een oplossing van het onbeschrijfelijk dramatische conflict in Israël en de Palestijnse gebieden. Wat ik wél kan doen is proberen om met dit blog objectieve informatie te bieden over de achtergronden van dit conflict dat al vele, vele jaren speelt. Een conflict waarbij de Palestijnen voortdurend worden vernederd en verdreven.

Foto van Meindert van Dijk tijdens bemonderingswerkzaamheden.

Hoe gaat het toch met... Meindert van Dijk (Handhaving)

Bij opruimwerkzaamheden kwam ik onderstaand artikel in Handhaving Magazine weer tegen. Het interview vond plaats in 2003. Intussen is er wel heel veel veranderd!

Tien jaar geleden wist Meindert van Dijk zeker dat hij geen spijt zou hebben van zijn overstap van politie naar de provincie Friesland. Na 20 jaar politieman te zijn geweest deed Van Dijk in 1993 in dit blad uitgebreid uit de doeken waarom hij de platte pet had afgezworen: ’Je kunt plotseling op een heel normale manier je werk doen. Niet meer knokken voor een plaats in de organisatie. Hier bij de provincie hoef ik mensen niet te overtuigen dat milieuwethandhaving belangrijk is’.

Van Dijk geeft ook weinig subtiel aan dat de bestuurlijke handhaving luxer is geouttileerd dan de strafrechtelijke. ’Je weet niet wat je overkomt. Je krijgt een fatsoenlijke kilometervergoeding in plaats van de 19 cent bij de politie, een eigen kamer, een computer een fototoestel’.

Bijzondere ontmoeting in Noorderleeg

Vandaag wandelde ik tijdens een wandelcoachsessie met mijn cliënt rustig vanaf het Kweldercentrum Noarderleech via de Waddenzeedijk door de uitgestrekte kwelders. Het was er heerlijk rustig. We hoorden er alleen de wind en de vogels. Na een kleine 3 km lopen bereikten we de slikvelden met de kwelderwerken. We genoten van de weidsheid en de prachtige wolken. We hadden het geluk dat we precies tussen enkele zware regenbuien door wandelden. De meegenomen paraplu's hadden we voor de paar losse druppels niet nodig.

Foto van vuurwerk na afloop van het etentje bij Restaurant De Zwarte Haan.

Afsluiting jubileum met etentje

Vandaag hebben mijn vrouw en ik volop genoten van mijn 5-jarig stamceltransplantatiejubileum, waardoor ik nog steeds en in goede gezondheid leef! Onder meer met koffie en gebak, een wandeling op de Waddenzeedijk en een etentje bij Waddengoud restaurant De Zwarte Haan, aan de rand van de Waddenzee. Na afloop van het eten werden we verrast met vuurwerk vanwege het jubileum. Heel attent van uitbater Jacob Jensma en zijn team!

Subcategorieën

Blog hoofdzakelijk over mijn fotografieproject over de tuinen in en rond Medisch Centrum Leeuwarden.

Hier komen de podcasts.

Persoonlijk blog over de tweede, nieuwe levensfase van mij, Meindert van Dijk (60+), maar ook over allerlei 'ditjes en datjes'. In april 2018 werd bij mij acute leukemie geconstateerd. Na zware chemobehandelingen en totale lichaamsbestralingen kreeg ik in juli 2018 een stamceltransplantatie van een onbekende donor. Zonder behandelingen had ik hooguit nog enkele maanden te leven. Meer over het ziekte- en herstelproces kun je lezen in mijn blog 'Leukemie is NIET leuk'. (Oorspronkelijk geplaatst op https://meindert-van-dijk.blogspot.com/)

Blog over het plotselinge en onverwachte ziekteproces van mij, Meindert van Dijk. Min of meer bij toeval werd bij mij op 19 april 2018 leukemie geconstateerd. Met deze blog informeerde ik destijds iedereen, die in deze heftige ziekteperiode met mij meeleefde.

Het oorspronkelijke blog 'Leukemie is NIET leuk' maakte ik met Blogger.com. Ik plaats deze berichten komende tijd (stap voor stap) ook naar deze website. Voor mij zijn dit bijzondere herinneringen over even bijzondere nieuwe levenservaringen.

Hier vind je een (groeiend) overzicht met vragen en antwoorden. Heb je een vraag die hier nog niet bij staat? Stel hem gerust via het formulier op mijn contactpagina.