Afbeelding van videoportret van Meindert van Dijk
Featured

Fotograferen van de Waddenzee met Meindert van Dijk

Vandaag kreeg ik het mooie videoportret toegestuurd, dat Pjotr Schelling van Fotografie Community onlangs van mij maakte aan de Waddenzee bij Sexbierum. Pjotr had het videoportret gemaakt als onderdeel van het vandaag gehouden webinar van Fotografie Community.

Het blijft altijd wat vreemd en confronterend om mezelf in een video terug te zien en te horen. Het liefst sta ik aan de andere kant van de camera.

Bekijk de video: https://youtu.be/T1J7dxmp33Q

Featured

Bijzondere ontmoeting in Noorderleeg

Vandaag wandelde ik tijdens een wandelcoachsessie met mijn cliënt rustig vanaf het Kweldercentrum Noarderleech via de Waddenzeedijk door de uitgestrekte kwelders. Het was er heerlijk rustig. We hoorden er alleen de wind en de vogels. Na een kleine 3 km lopen bereikten we de slikvelden met de kwelderwerken. We genoten van de weidsheid en de prachtige wolken. We hadden het geluk dat we precies tussen enkele zware regenbuien door wandelden. De meegenomen paraplu's hadden we voor de paar losse druppels niet nodig.

Foto van vuurwerk na afloop van het etentje bij Restaurant De Zwarte Haan.
Featured

Afsluiting jubileum met etentje

Vandaag hebben mijn vrouw en ik volop genoten van mijn 5-jarig stamceltransplantatiejubileum, waardoor ik nog steeds en in goede gezondheid leef! Onder meer met koffie en gebak, een wandeling op de Waddenzeedijk en een etentje bij Waddengoud restaurant De Zwarte Haan, aan de rand van de Waddenzee. Na afloop van het eten werden we verrast met vuurwerk vanwege het jubileum. Heel attent van uitbater Jacob Jensma en zijn team!

Featured

Feest: vijfjarig stamceltransplantatiejubileum!

Morgen, 19 juli 2023, vieren mijn vrouw en ik dat ik vijf jaar geleden mijn stamceltransplantatie onderging in het UMCG in Groningen. Dat ik via Matchis de stamcellen van een onbekende, anonieme donor uit het buitenland via een infuus kreeg toegediend. En zo de bloedgroep kreeg van deze donor. Zonder deze donor had ik waarschijnlijk niet meer geleefd. Ik ben hem of haar daarom eeuwig dankbaar!

Featured

Overzicht van natuurwaarnemingen bij Medisch Centrum Leeuwarden

Voor het fotografieproject over de tuinen in en rond Medisch Centrum Leeuwarden geef ik mijn vogelwaarnemingen door aan Waarneming.nl. Ik heb hiervoor een 'eigen MCL-gebied' aangemaakt. Behalve mijn vogelwaarnemingen kun je daar ook van anderen de gemelde waarnemingen zien van vogels, insecten, planten en nog meer.

Subcategorieën

Blog hoofdzakelijk over mijn fotografieproject over de tuinen in en rond Medisch Centrum Leeuwarden.

Hier komen de podcasts.

Persoonlijk blog over de tweede, nieuwe levensfase van mij, Meindert van Dijk (60+), maar ook over allerlei 'ditjes en datjes'. In april 2018 werd bij mij acute leukemie geconstateerd. Na zware chemobehandelingen en totale lichaamsbestralingen kreeg ik in juli 2018 een stamceltransplantatie van een onbekende donor. Zonder behandelingen had ik hooguit nog enkele maanden te leven. Meer over het ziekte- en herstelproces kun je lezen in mijn blog 'Leukemie is NIET leuk'. (Oorspronkelijk geplaatst op https://meindert-van-dijk.blogspot.com/)

Blog over het plotselinge en onverwachte ziekteproces van mij, Meindert van Dijk. Min of meer bij toeval werd bij mij op 19 april 2018 leukemie geconstateerd. Met deze blog informeerde ik destijds iedereen, die in deze heftige ziekteperiode met mij meeleefde.

Het oorspronkelijke blog 'Leukemie is NIET leuk' maakte ik met Blogger.com. Ik plaats deze berichten komende tijd (stap voor stap) ook naar deze website. Voor mij zijn dit bijzondere herinneringen over even bijzondere nieuwe levenservaringen.

Hier vind je een (groeiend) overzicht met vragen en antwoorden. Heb je een vraag die hier nog niet bij staat? Stel hem gerust via het formulier op mijn contactpagina.